Autó > Hírek

Megérkezett a Mercedes-Benz új csillaga, a vadonatúj S-osztály! - videóval

Új mércét állít fel a biztonság, az elegancia és a technológia terén

Megannyi kémfotó, sejtelmes videó, aprólékosan csepegtetett információk sora után, végre hivatalosan is leleplezték a Mercedes-Benz új zászlóshajóját. Az S-osztály rangjához méltóan a luxus kategória domináns alakja, a számtalan csúcstechnikával és innovációval, amit az evolúciós folyamat alatt megkapott.

Mercedes-Benz S-osztály sajtógaléria 2013 17Minden fronton, szegmensben kiélezett a harc a vevőkért, de a prémiumgyártók számára mégis a legmagasabb szinten lévő csúcsmodell bevezetése és sikeres fogadtatása a legnagyobb jelentőségű. Az új S-osztályról ennek megfelelően csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, hiszen minden eddiginél biztonságosabb, környezetkímélőbb, innovatívabb, ráadásul elegánsabb megjelenésű elődjénél.

Mercedes-Benz S-osztály sajtógaléria 2013 13
Méltóságteljesebb lett az új S-osztály
A designt tekintve nem történt olyan mértékű formai változás, mint a most leköszönő széria bevezetésével, inkább evolúciós folyamaton ment keresztül az S-osztály. Ennek ellenére a W222-es gyári kódú Mercedes visszafogott, mégis kellő mértékben hangsúlyozott oldalsó vonalaival messze elegánsabb, mint elődje. Már ránézésre is sugározza a modern technikát, amivel telezsúfolták, amit a teljes LED világítás is kiemel. Az egyenként 56 diódából álló fényszórókon kívül a minden eddiginél nagyobb, tradicionális Mercedes hűtőrács, az erőteljes kialakítású első lökhárító és motorháztető is büszkén hirdeti az új csúcsmodellt. A hátrafelé kissé keskenyedő, sikkes profil a kategória legjobb légellenállási együtthatóját biztosítja a 0,24 Cd értékkel. A hosszan lejtő tető és a keskenyedő hátsó ellenére a hátsó utasok lábtere 14 mm-rel nagyobb is lett a normál változat esetében. Az új S-osztálynak ugyanis nem csak elődje szerepét kell átvennie, hanem a Maybach 57 és 62 limuzin helyét is. Ennek megfelelően öt különböző verzió kerül bevezetésre: a normál, rövid tengelytávú, a hosszú tengelytávú, egy még tovább nyújtott Pullman verzió, és a sportosabb kupé, valamint kabrió modellek is érkeznek.

Mercedes-Benz S-osztály sajtógaléria 2013 12

 

Mercedes-Benz S-osztály sajtógaléria 2013 15
Az utastér pazar minőséggel és funkcionalitással győzi meg a tehetős ügyfeleket
Természetesen az elektronikai rendszerek legújabb, továbbfejlesztett változataiból egyiket sem hagyták ki az S-osztály tervezésekor. Ezek a kényelmet, a biztonságot és az exkluzivitást egyaránt fokozzák úgy, mint a kivilágított biztonsági öv vagy éppen a hátsó utasok övébe integrált légzsákok. Az utastér újításai közé tartozik a két, egyenként 12,3 colos TFT képernyő, mely a multimédiás eszközökkel rendelkező Command rendszer és a műszerek megjelenítéséért is felel. Az igazi ínyencek a fűthető könyöklőknek örülhetnek, de légkondicionáló berendezés illatosítója és vírusokat, port és polleneket kiszűrő rendszere is egyedülálló. Az ülések opcióként a forróköves masszázs imitációjával kényeztetnek, de a hátul helyet foglalók akár a fekvő állást is bekapcsolhatják az üléstámlák hátradöntésével, bár így a csomagtartó 30 literrel kisebb lett a maga 530 literes űrtartalmával, de nem gondoljuk, hogy ez bármelyik leendő tulajdonost is zavarná. A 24 hangszórós csúcs minőségű audiórendszer, az adaptív tempomat, az éjjellátó berendezés, az ütközés megelőző rendszerek és sok egyéb asszisztencia szolgáltatás sorát hosszan lehetne sorolni, de ezek közül érdemes kiemelni a Magic Body Control (MBC) egységet.

Mercedes-Benz S-osztály sajtógaléria 2013 22

 

Mercedes-Benz S-osztály sajtógaléria 2013 10
Úgy fogyott, hogy a szegmens legmasszívabb limuzinja lett
A rendszer tényleg mágikus, a rengeteg kamera által folyamatosan figyelt környezetből vett adatok, az út és annak felületi szabálytalanságát figyelő kamera rendszer alapján az S-osztály képes automatikusan állítani a felfüggesztés csillapítási jellemzőit minden egyes pillanatban, így javítva a komfortot és a menetdinamikát. A zajcsökkentés érdekében is mindent megtettek a mérnökök: a felfüggesztés elemeit kifejezetten úgy gyártották, hogy minimalizálják a vibrációkat, hangelnyelő anyagokkal vették körül az egész utasteret és az ajtók tömítéseit is úgy alakították ki, hogy a menetszél ne törhessen be az utasokig. Könnyű anyagok arányát tovább növelték, így a teljes külső lemezborítás alumíniumból készül, így az S350 BlueTEC dízel modell 20 kg-val lett könnyebb elődjénél. A háromliteres, V6-os gázolajos egységen kívül, a népszerű S500 a 4,7 literes V8-as benzinmotor továbbfejlesztett, immáron 455 lóerős egységet kapja. Két hibrid modell is kínálatban lesz, melyek közül az S300 Hybrid a 204 lóerős, 2,1 literes dízelmotor mellé kap egy 20kW-os villanymotort, mellyel 231 lóerős rendszerteljesítményt ér el.

Az S400 Hybrid ezzel szemben egy 3,5 literes szívó V6-os benzinest kap az elektromotor mellé, így elérve a 325 lóerős teljesítményt. A későbbiekben még egy hibrid modell is bemutatkozik az S500 Hybrid személyében. 2014-ben az S600 is megérkezik, melynek átdolgozott 5,5 literes kettős feltöltésű V12-es motorja 530 lóerő körüli erővel rendelkezik. A legizmosabb S63 AMG és S65 AMG modellek sem maradnak ki a kínálatból. Előbbi 5,5 literes V8-asa alapestben 540 lóerős teljesítménnyel érkezik, de opcionálisan 570-re is emelhetjük a ménesek számát, míg a teljesítménycsúcsot ezúttal is az S65 AMG 620 lóerős 6,0 literes V12-es jelenti majd.


Hozzászólások

" ha ez nem lehúzás akkor kérdezem én micsoda ? "

A kínai piacon van lehúzás, az autóipari óriások (és a többi multi is) az ilyen technikát üzletpolitikának nevezik.
Amúgy számtalan ilyen példát lehetne sorolni. Csak egy saját. MB állófűtést gyári beépítéshez az Eberspacher szállítja, de a vezérlő elektronikán kis módosítást hajtatott végre az MB, és rányomatott egy csillagot a gyufásdoboz méretű egységre. Az eredmény, ha a rendszer egyik darabja pl. levegőmotor, vagy egy szivattyú jobblétre szenderül, nagy eséllyel viszi magával a vezérlést is. Cserélni nem lehet az Eberspacher saját vezérlésére 50K-ért , hanem csillagos gyufásdobozt kell rendelni 100+ K-ért. Ügyes. (csak az arányok miatt, komplett Eberspacher rendszer beépítve valami 250K sem olcsó, annyiért kondenzációs kazánt lehet venni, nem is gagyit)

Froton : elég csak összehasonlítani az okos telefon óriás kijelzőt egy normál méretű nyomógombos telefonnal ... ugyanakkora kapacitású akkumulátor mellett a normál nyomógombos merül le később ... az analóg órában van pár led ami ad háttér világítást " és nem megyek bele abba hogy ez csak akkor világít ha fel van kapcsolva a lámpa szemben az oled kijelzővel ami ha üzemel az autó csak fogyaszt egyfolytában ... " és egy mikroprocesszor ami áramot vesz fel , de ugyan ezt az egységet itt is be kell szerelni sőt kell még vezérlő elektronika ami jelet ad a kijelzőnek milyen információkat írjon ki .... Az órák pontossága nem feltétlen adódik az analóg digitálisan vezérelt óra pontosságágának hiányából mivel gyárilag úgy állítják be az órákat hogy kb 6-10 km/h-t felfelé csalnak a trafipaxok miatt ... ezt a szokást gondolom meghagyják majd az " lcd" kijelzőknél is ...

Viszont épp a minap ment tönkre a jobb oldali elektromos ablakom ugyan azon a napon mikor az autó elérte a 6 éves kort és mint kiderült van benne egy mini számítógép az ajtó panelra fogatva 2 mikroprocesszor és egy relé ... hosszas méricsgélés után kiderült hogy valami elment a panelen kérdezem én mi a rossebnek bele ilyen ahhoz hogy le és fel tudjam húzni az ablakot és működjön a központi zár???? Oké jönnek a Can-Bus megoldással hogy kevesebb vezeték kell kisebb súly blablabla de pontosan 8 db azaz nyolc darab vezeték csatlakozik így is az ajtópanelhez akkor meg minek mondják hogy így spórolnak a vezetékekkel ??? A hab a tortán hogy nem lehet megcserélni a hátsóval mert fut rajtuk egy program ami alapján tudják melyik ajtóba vannak beszerelve ... sőt a 3 ajtós nem kompatibilis a 4 és 5 ajtós vezérlőkkel és konszernen belül márkák vezérlői sem működnek a másik autóban " Vw-be nem tudok Skoda ablakvezérkőt tenni pl " ... szóval a Volkswagen kitalálta . Ha ez a szar nem lenne benne akkor nem ment volna tönkre mert a vezetékek nem szakadtak .. de ha vezetékes lenne akkor is ki lehetne cserélni az elszakadt vezetéket viszonylag olcsón , de így marad a bontott lutri alapon vagy veszel új vezérlőt 40XXX pénzért azért hogy le tudd húzni az egyébként műszakilag tökéletes állapotban lévő nem lelakott autód ablakát ... :D ha ez nem lehúzás akkor kérdezem én micsoda ?

Béla, jobb is, hogy befejezted..:DD

viccet flélretéve, hogy egy kicsit az írásodra is reagáljak: felejtsétek már el ezt a tervezett avultatást, mert baromság. Tervezett élettartam van, minimális üzemórát határoznak meg, nem pedig maximálisat. Ezt a mai gyártás és tervezési technikákkal sokkal pontosabban be tudják lőni, mint 20x éve. Akkor ezeket a hiányosságokat túlméretezéssel oldották meg, ezért van az, hogy sok példány a régi technikával sokkal tovább képes működni, de ha az összes régi terméket megnézzük, már árnyaltabb a kép. A mai autók megbízhatóbbak és véleményem szerint tartósabbak is. Csak nem kéne hazudni a km óra állásáról. 300 ezer km után az octaviám pl újszerű volt és hibátlanul működött a sokak szerint xar 1.9 PD TDI-vel, mobile.de-n nem ritka 500-600 ezret futott darab, pedig csak egy mezei alsóközepes autóról beszélünk. 30 éve erre talán csak a merci volt képes....Vagy nézz meg egy korabeli fiatot, mondjuk a regatát...5 év után megette a rozsda. A bravok meg egész jól bírják...
Biztos vagy benne, hogy többet fogyaszt ez, mint egy hagyományos óra? Háttérvilágítás annak is kell, a fogyasztás (villanyra gondolok) nagy részét pedig az viszi el....
TFT előállítása olcsóbb, mint a hagyományos mechanikus műszereké, ha pedig egy mai autóban meghibásodik egy műszer, ott is komplett műszercsoportot cserélnek, mert egyben van az egész. Nem beszélve arról, hogy az analóg műszerek pontossága elmarad a digitális műszerekétől, má csak a működéséből kifolyólag is (gyakorlatilag egy Deprez műszerről beszélünk, aminek a lengőtekercsén áram folyik a sebesség függvényében). Hatalmas előnye a digitálissal szemben, hogy könnyebben leolvasható sok adat esetén is. A két technika kb úgy viszonyul egymáshoz (még működési elvüket tekintve is), mint a kazettás autórádió az USB-s fejegységhez... (amúgy szeretem a kazettás magnókat, van vagy 600 kazettám és 7 db deckem - ezek közül 2 csúcs kategóriás - otthon és sokkal hangulatosabb, mint a vacak mp3-ak, de eljárt felette az idő, ez tény).
Őszintén szólva én azt nem értem, hogy miért csak most kezdik el használni ezt a fajta megjelenítést, mert ez ötvözi a digitális mérés előnyeit az analóg megjelenítési móddal....
haverommal erről kb 10 éve beszéltünk, mikor kezdtek nagyon elterjedni a tft monitorok...

Mondjuk lehetett volna ez egy extra opció a normál 3-4 küllős bőr helyett elképzelem az extralistát : Designo bőr bohóckormány 234.400 Ft ... :D na jó befejeztem .

Tényleg nem fikázom , de ezen a képen pont úgy jön le mint egy rémült vigyorgó bohóc arc ... http://a5.hu/files/photos/auto/2013/05/2014-mercedes-s-class-z6.jpg és itt a kép http://kovacsneagi.qwqw.hu/tarhely/kovacsneagi/kepek/farsang/bohoc3.jpg :D ,a két óra a két szeme a duda az orra a kormány alsó része meg a szája természetesen a kormány meg a kerek fej .Egyébként ha már környezet tudat meg spórolás egy ilyen bazi nagy kijelző a műszerfalban több áramot eszik mint a normál analóg mutatós digitális műszeregység . Kíváncsi vagyok a pixel garanciára vajon hány év lehet rá :D és ha elkezd idővel szétfolyni a tervezett elavulás keretein belül ami gyakorlatilag a 4 éves garancia idő vége felé következik be vajon mennyibe fájhat egy ilyen kistévé méretű egység OLED kijelzőből . Tudom haladni kell a korral de ez is csak egy olyan alkatrész ami újabb jó drága lehúzás ha meghibásodik ... szemben a jóval olcsóbban javítható analóg órával . Ha megfigyelitek a gyártók csak abba az irányba mennek , hogy semmit ne lehessen javítani azonnal cserélni keljen ha elromlik és persze majd nem létezik belőle más mint gyári alkatrész ... Kíváncsian várom mikor jönnek ki a kompaktok is ilyen műszeregységgel .

Szilu
2013. május 16. - 14:51: egyik a műszercsoport, másik a "szórakozás" illetve kényelmi funkciók kijelzője. A kettőt nem szerencsés egybe mosni. Nyilván meg lehetett volna oldani egyetlen TFT panellel is (ha egyáltalán TFT), de véleményem szerint nem szerencsés összemosni a kettőt. Így áttekinthetőbb. Jelenleg én is 2 monitoron dolgozok, mert jobban el tudom különíteni a taskokat, jobban átlátom a munkámat, jobb, mint az egy nagy....

motoroj 2013. május 16. - 22:23: hasonlóan gondolom én is....

talán azért tűnik kissé giccsesnek, mert USA és Ázsia is fontos piac, azok meg vevők az ilyenre....kíváncsi vagyok, mikor jelenik meg belőle az első 30''-os króm felnivel valami fek...izé afroamerikai rap művésznél.....

ÉS az angol fejezet a kedvencem: a királyi herceg Astonnal jár. De hogy jó példával járjon elöl az aston motorja bioüzemanyaggal!!! megy. :)))

Fene tudja, a design szempontjából vegyesek az érzéseim, én jobban szeretem a konzervatívabb formákat, de a luxus sugárzik belőle, az biztos.

De a fő autó egy páncélozott S klasse.

Mondjuk az olaszoknak a legjobb. Quattroporte páncélozva. :))))

béla: nem, Merkel a 3 gyártótól egyformán beszerzett és a flottán belül tervezetten rotált limókkal jár. Előddje pedig jó poltikusi érzékkel lecsapott az akkor legkevésbé flancos Phaetonra, mint kancellári verdára. Persze ott sokat számított a jó kapocslatra a VW-vel (Peter Harz)

Szerintem is probléma , hogy Német kancellár is egy jött ment Audi A8-al égeti magát mint hivatali autó ... kellene szólni neki , hogy egy giccsparádés Merci sokkal jobban állna a hivatali státuszához ...

Szilu : olvasd végig pont nem azt írtam hogy fényévekkel lenne a merci előttük , de a külső dizájnról beszéltem nem a technikáról ...

Ez egy reprezentációs limo. A Merci generációk alatt épített fel a presztizsét, nyilván aki ilye keres az nem fog olyan jött,mentek között válogatni mint a Lexus vagty az Audi.

Ráadásul az S klasse mindig tele volt úttörő megoldásokkal nyiléván amióta a priémiumautók lejjebb számos luxusfejlesztést átvettek az S klasse preimere már nem olya fontos az iaprág szempontjából (és nem is lehet éveket várni egy bemutatóval), de azért szeritnem itt sem lesz hiányunk újdonságokban.

Maga az autó annyira nem tetszik nekem, de ezzel már az előzőnél is így voltam, és nem mi fogunk ilyet venni, akkor sem ha enne rá pénzünk...

Sőt a színvilág túl visszafogottra sikerült. A négy szín (fekete, krém, barna, króm) mellé kellett volna még 1-2 harsányabb. Napsárga vagy pink, esetleg UV zöld. És ezek az elegáns körök és ívek mindenhol...
woww

Ez az új S belső már a yachtokra hajaz, ami pedig a luxus legfelsőbb foka. Szerintem a Mercedes ezzel a belsővel magasan a konkurencia felé emelte a lécet. Az eladásokból majd úgyis kiderül, mindenesetre nem hiszem, hogy bukás lesz a dolog.

Azt megmondja valaki, hogy minek kell két 12-es képernyő előre? Akkor már miért nem egy nagy képernyő az egész műszerfal? Nézhetnénk egy 65ös lcd tévét is.
Szerintem szó sincs fix közepű kormányról http://a5.hu/files/photos/auto/2013/05/2014-mercedes-s-class-z6.jpg itt egyértelműen látszik, hogy nem az.
Nyilván nem néz ki rosszul, de nekem nagyon öreges a dizájn, pl a négy légbeömlő a műszerfal közepén sok.
Vitatnám, hogy fényévekkel lenne a többiek előtt, a bmw7, audi a8, merc s, lexus ls szerintem csak ízlés kérdése, nincs előrébb egyik se a másiknál, max kicsit más itt-ott.

Biztonsági szempontból a fix kormány közép etalon lehetne,nem is értem miért nem kötelező olyanra csinálni az összeset.
A 7-es BMW és az A8 annyira jellegtelen lett,hogy gyakorlatilag nem lehet őket észrevenni az úton

Az, hogy neked tetszik-e vagy sem, pont nem számít. Amúgy az ilyenen meg kár vitatkozni, mert mindenkinek más az ízlése. De az S-en legalább lehet mit nézni, nem olyan unalmas, egyenforma mint az Audik.

Az nem tudom, hogy hol ciki "Az oldallemezbe préselt lefelé hajlított él"? Egyenlőre az A, B és a CLA-ból nem győznek annyit gyártani mint amennyi az igény rá. A többire meg térjünk vissza 2 év múlva.

Amúgy tényleg nem történt itt más, mint hogy a Mercedes bebiztosította magát ebben a szegmensben. A többiek meg továbbra is csak pisloghatnak. Senki nem érti jobban ezt a kategóriát és a vásárlóit a Mercedesnél.

A Citroën fix közepű kormányának meg a legnagyobb előnye pont abból fakad, hogy fix. Én pl. sajnálom, hogy a Citroën nem volt elég bátor és nem vitte tovább.

" Szegény konkurencia újból (vagy továbbra is) csak futhat az S-osztály után. " azért ezzel vitatkoznék ... a külső dizájt még a koreai KIA K9 is überelni tudja a BMW vagy az Audi , Jag ,Maser , Lexus , fényévekkel szebb nála . Az oldallemezbe préselt lefelé hajlított él már 2 év múlva nem lesz divat sőt már most is kezd ciki lenni gyanítom nagyon hamar fog érkezni egy külsőt illető facelift a márkához ... A bele sem szép kimondottan bazárinak hat azok az óriási kijelzők az autóban a kormánykerék pedig egyenesen beleröhög a pofádba ... már csak akkor lesz gázabb , ha citroenesen fixen marad a kormány közepe és a karima forog csak körbe ... remélem így csinálták meg , hogy még több mindenen lehessen röhögni . De van akinek biztosan bejön ez asok parasztvakító bazári giccsparádé lásd Kínai gagyi mintás első lámpa .

Hát igen, az biztos, hogy minden földi jóval megtömték. Kicsit sportosabb lett de ugyan akkor nagyon elegáns is maradt. Szegény konkurencia újból (vagy továbbra is) csak futhat az S-osztály után.

Feketében tényleg nagyon jól néz ki.

Hát lehet bele minden földi jót rendelni majd azt biztos. Bár számomra inkább csak annyi a lényeg, hogy feketében tetszik.

http://www.autogaleria.hu/kl.php?kid=121189-Mercedes-S-Klasse-S350-BlueT...

Valószínűleg úgyis csak kívülről fogom látni a jövőben :))

Képgalériák

Sinnis Scrambler 125 1
Mind Sailors Snow Crawler  1
Force India (VJM08)
Honda CR-V 2015 1
Shelby GT Mustang 1
Sinnis Retrostar 250 1
Honda MSX 125 1
1-es BMW 2015 1
Opel Corsavan 1
Porsche 911 Targa 4 GTS 1
Classified Moto - Kawasaki Zephyr 750 1
AGV Misano, ci dà una mano 1
Hyundai Santa Cruz Crossover Truck Concept 1
Ford Shelby GT350R Mustang 2
Mercedes-Benz C450 AMG Sport 1

Bejelentkezés


Legfrissebbek

Legfrissebbek Összes

Heti top cikkek